preskoči na sadržaj
Naši eko lampaši

8. županijska smotra učeničkih zadruga

3.5.2019. Učenička zadruga Križevčanci sudjelovala je na 8. županijskoj smotri učeničkih zadruga u Rasinji predstavljajući izradu drvenog koša za smeće.
Radove su predstavljali učenici Ana J. i Josip P. u pratnji učiteljice Mirjane Vrdoljak i stručne suradnice logopedinje Nataše Mustić.

Mali božićni sajam

Jesenska priča

U petak, 13.10.2017., sudjelovali smo na već tradicionalnoj priredbi Jesenska priča – dan kruha i plodova jeseni na Strossmayerovom trgu izloživši radove naših zadrugara.

  

Prirodna kozmetika

Ove školeske godine započeli smo s projektom Prirodna kozmetika čiji su nositelji stručna suradnica Mihaela Brkić i učiteljica Mirjana Vrdoljak. Tijekom prvog polugodišta izradili smo sol za kupanje, balzame za kožu i ulje za njegu lica, a u radionicama su sudjelovali svi naši učenici i učitelji. Jako smo zadovoljni konačnim proizvodom te Vas ovim putem pozivamo da nas podržite u daljnjem radu kupnjom spomenutih proizvoda na "Malom Božićnom sajmu" u petak, 18.12.2015., u dvorani TIC-a.

Dobrodošlica proljeću i Uskrsu, kroz radove u Centru

Učitelji i učenici Centra proslavili su dolazak proljeća i Uskrs, kroz svoje unikatne i prekrasne radove, ukrasivši školu i unijevši u prostor dah proljetne vedrine.

Ukrasne kutije

Drvene kutije donirane od cvjećarnice Camelie naši vrijedni učenici i učitelji su svojom kreativnošću ukrasili. Pogledajte njihove ideje...

 

Nakit

Članovi naše Učeničke zadruge osmislili su novi proizvod - nakit izrađen quilling tehnikom. Do ove ideje došlo je spontano dječjom kreativnošću koju smo zajedničkim snagama usavršili u jedinstven proizvod na koji smo jako ponosni. :)

   

Županijska smotra učeničkih zadruga

U subotu, 17.5.2014. učenička zadruga Križevčanci je sudjelovala na III. smotri županijskih učeničkih zadruga u Koprivnici u sklopu Dana travnjaka na Sajmištu.

Izložili smo svoje proizvode, pokazali radove u quilling tehnici, a komisija je posebno istaknula dokumentaciju za koju smo dobili najveći mogući broj bodova.

Izložba pisanica

Izložba pisanica u Gornjogradskom društvu Lipa.

   

Uskrsna prodaja radova

Roditelji uključeni u učeničku zadrugu Križevčanci prodavali su učeničke radove na štandu pred Uskrs, 11.4.2014.

Valentinovo

Roditelji, članovi naše zadruge "Križevčanci", prodavali su na gradskom trgu radove koje su izradili učenici.

Mali božićni sajam

 13.12.2013. je u prostorima Komunalnog poduzeća iznad Bile održan Mali božićni sajam. Učenici zadruge Križevčanci donijeli su puno svojih radova i radosno sudjelovali u održavanju sajma. Svoje radove prodavali su i u prostorima Centra sve do zimskih praznika. 

 

 

Dani kruha i jesenskih plodova

Učenička zadruga Križevčanci je sudjelovala 11.10. 2013. sa svojim štandom u Jesenskoj priči, obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti na glavnom gradskom trgu. Svoje radove s tematikom jeseni smo pokazali i prodavali i u prostorima Centra gdje je bila i priredba.

Kreativna radionica izrade nakita

U utorak, 14.05.2013., članovi učeničke zadruge održali su kreativnu radionicu izrade nakita. Bile su to pripreme za prodajnu izložbu nakita za Dan Centra koji će biti u petak, 17.05.2013.

   

 

XXV. smotra učeničkih zadruga RH

Dana 11. i 12. svibnja 2013. u Boćarskom domu u Zagrebu održana je XXV. smotra učeničkih zadruga RH na kojoj su sudjelovali i članovi naše učeničke zadruge Križevčanci: profesorice Dunja Radaković i Helena Strsoglavec te učenici. Predstavili su se učenički radovi, a posebnim radom, keramičkim križom s replikom grbovnice grada Križevaca, predstavili su naš grad.

   

Replika grbovnice

Povodom Dana Grada, naši zadrugari i njihova voditeljica sekcije modeliranja gline, prof. Dunja Radaković, izradili su repliku grbovnice kojom je Marija Terezija 1752. godine ujedinila Donji i Gornji grad u jedan pod nazivom Križevci.

 

Kreativna radionica modeliranja gline

Počele su pripreme naših zadrugara za Državnu smotru učeničkih zadruga pa su tako u utorak, 9.4.2013., na radionici modeliranja gline, izrađivali križeve s logom križevačkog grba, prema ideji profesorice Dunje Radaković, voditeljice sekcije modeliranja gline, kojima će se predstaviti naš grad.

   

Izrada nakita

Vrijedne ruke članova Učeničke zadruge svakodnevno izrađuju šareni nakit. Tu su naušnice, ogrlice, narukvice, prsteni od raznih perli, ali i od filca.

  

Uskršnja radionica

Kako se bliži Uskrs, tako su učenici i učitelji, članovi Učeničke zadruge Križevčanci, organizirali kreativnu radionicu ukrašavanja pisanica kojima su ukrasili prostore Centra te štand za prodajnu izložbu koja je planirana za srijedu, 20.03.2013., ispred našeg Centra.

   

Radionica izrade nakita

Naš Centar, točnije Učenička zadruga Križevčanci u prošloj godini započela je suradnju s Tamarom Horvat, vlasnicom obrta Unikatni nakit Tamarix. Dio novčanih sredstava od prodaje nakita, gđa Horvat donirala je Centru kojim je kupljen materijal te je održana radionica izrade nakita. Nakit koji smo izradili moguće je kupiti u Centru od Učeničke zadruge.

    

Radionica

Učenici zadrugari s voditeljicom keramičke sekcije prof. Mihaelom Brkić naučili su 06. veljače 2013. izrađivati Križevačku žlicu - Izvorni križevački suvenir. (Predmet je iskopavanjem u okolici Grada pronašao Gradski muzej. Potječe iz oko 4000. godine pr. Kr.)
Voditelj edukacije bio je Igor Brkić  - akademski kipar i prof. likovne kulture koji je osmislio izradu ukrasa.

U Foto-galeriji pogledajte faze izrade: umetanje gline u kalup, pritisak na kalup, vađenje žlice i obrezivanje viška gline.

Smotra u Primoštenu

Od 15.-17. listopada 2012. predstavnici naše zadruge, učenici Nikola Vučković i Antonio Žganec te profesorice Mihaela Brkić i Helena Strsoglavec, boravili su u Primoštenu na 24. smotri učeničkih zadruga RH. Izložili su radove naših zadrugara i predstavili proizvod "Križevačku žlicu". Sudjelovali su na radionicama izrade košara te izrade slika od slame. 

Kući su se vratili s puno novih iskustava i ideja za daljni rad.

Smotra u Rasinji

Učenička zadruga Križevčanci  1. je lipnja sudjelovala na prvoj Smotri učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije u Rasinji koja je okupila ukupno 7 učeničkih zadruga:  od toga 6 iz osnovnih škola i 1 iz posebnih odgojno-obrazovnih ustanova.  Svečanost otvorenja Smotre započela je prigodnim kulturno-umjetničkim programom koji su izveli učenici Osnovne škole Andrije Palmovića iz Rasinje.

Skup su pozdravili ravnatelj osnovne škole u Rasinji – gospodin Krunoslav Belaj, tajnica državnog povjerenstva i savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje, gospođa Vesna Marović i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i sport Koprivničko-križevačke županije, gospodin Mladen Antolić.

Prosudbeno povjerenstvo je ocjenjivalo izložbeni prostor, dokumentaciju i postupak praktičnog rada zadrugara iz Rasinje, Koprivnice, Virja, Ferdinandovca, Kloštra Podravskog,  Sv. Ivana Žabno , OŠ „V.Nazor“ ,COOR  iz Križevaca.   Dvije Učeničke zadruge iz Varaždinske županije  na smotri su gostovale samo izložbom svojih radova.

Učenička zadruga Križevčanci okuplja  47 djece koja su polaznici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. U Rasinji  su  rad zadrugara Križevčanaca: ukrašavanje uporabnih i ukrasnih predmeta salvet tehnikom, predstavili učenici Matea Vrbanec,  Ana Pertinač,   Nikola Vučković i Antonio Žganec sa voditeljicama Mihaelom Brkić, Mirtom Romštajn i ravnateljicom Centra Marijom Prodan.

U kategoriji učeničkih zadruga osnovnih škola najvećim brojem bodova ocijenjena je Učenička zadruga Kupina, koja djeluje u Osnovnoj školi „Andrija Palmović“ u Rasinji, a nakon nje Učenička zadruga Sv. Marko Križevčanin iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci. 

Prosudbeno povjerenstvo za vrednovanje postignuća u odjelima s posebnim programima na Županijskoj smotri ocijenilo je rad Učeničke zadruge Križevčanci sa ukupno 41 bodom. Time su Križevčanci zadovoljili kriterije i za sudjelovanje na državnoj smotri.

   

Što smo do sada radili...

U četiri sekcije u koliko djeluje zadruga Križevčanci okupljeno je 47 učenika. Oni su redovito i marljivo izrađivali svoje radove koji su prodavani na četiri prodajne izložbe. Dvije su bile u gradu Križevcima – 8. prosinca 2011. godine je bila održana božićna, a 31. ožujka 2012. godine uskrsna prodaja radova. Dvije prodajne izložbe su bile u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci – jedna božićna te druga za dan Centra.

Ukupno je dobiveno 949,00 kn od prodaje učeničkih radova koji su utrošeni na redovitu kupnju potrebnog materijala za zadrugu.

Ostale slike Zadruge Križevčanci pogledajte u Foto-galeriji.


       

TražilicaKalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!


Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju