preskoči na sadržaj
 

Stručno usavršavanje stručnih radnika edukacijsko-rehabilitacijskog profila na županijskoj i lokalnoj razini- obrazovna reforma Škola za život, Bjelovar, 18.6.2019.

 

Došao je kraj, bilo nam je lijepo znaj!

Ostavili smo knjige i nemamo više brige.

Ocjene smo sredili i za kraj proslavu priredili.

Ljeto i odmor smo zaslužili, UŽIVAJMO!!!!

 

Učenici PSP - a u pratnji stručnih suradnica Ivone Hrg i Kristine Renjak posjetili su danas seosko imanje učitelja Antonia Blagaja. Vidjeli su bikove, magarca, ovce, konja, svinje i različite druge životinje te upoznali koji se poljoprivredni strojevi koriste u obradi zemlje. Hvala učitelju Antoniu što nas je tako lijepo ugostio, a i puno toga naučio! 

 

Naši vrtićanci i učenici od 1.-3. razreda jučer su sudjelovali na glazbenoj radionici „Pričom do glazbe, glazbom do govora“ u sklopu programa „Ruksak pun kulture-umjetnost i kultura u vrtiću i školi“. Radionica se temelji na glazbenoj metodi koja svojim sadržajima uvodi djecu u svijet glazbe. Metodski postupci primjene glazbenih sadržaja temelje se na Verbotonalnoj rehabilitacijskoj metodi primjenom koje se potiče i utječe na razvoj govora. Djeca se pri tom zabavljaju uz glazbu i pokret. Poslije radionice za djecu, stručne suradnice su s voditeljicom Mirnom Snoj razgovarale o metodi i razmijenile iskustva u radu te tako stekle neka nova znanja.

 

 

 

Zadnji tjedan nastave učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci putuju novim kombi vozilom. Većina učenika se jako razveselila i ocijenila ga čistom peticom. Jedna učenica iskazala je nepovjerenje kombi vozilu, i odlučila ne riskirati vožnju. Vjerujemo da će mu sutra "dati" šansu. Zahvaljujemo Gradu Križevci na financijskoj potpori.

 

Učenici Centra, Manuela Hršak, Božica Posavec, Ivan Vrbančić i Nikolina Brčić, sudjelovali su na igrama u vodi Plivaju i uživaj. Igre su se održavale na Gradskim bazenima u Čakovcu, u petak, 30.5.2019. godine. U Čakovec su išli školskim kombijem u pratnji dijela roditelja i profesorice Snježne Mergon.

 

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci sudjelovati će u projektu „Komunikacija za svako dijete – Primjena tehnologije 21. stoljeća za promociju komunikacije, obrazovanja i socijalnog uključivanja djece rane dobi s teškoćama u razvoju“.
Program se provodi uz financijsku podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s Edukacijsko- rehabilitacijskim fakultetom (vodeći partner) i Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program će trajati 17 mjeseci, a početak je svibanj 2019. godine.
Glavni ciljevi programa su:
(1) jačanje kapaciteta stručnjaka i institucija u okviru zdravstvenog, obrazovnog i socijalnog sustava te civilnog društva za sustavnu primjenu potpomognute komunikacije u radu s djecom sa složenim komunikacijskim potrebama od 0 do 8 godina i njihovim obiteljima i
(2) unaprjeđenje dostupnosti asistivne tehnologije i aplikacija za potpomognutu komunikaciju za djecu sa složenim komunikacijskim potrebama od 0 do 8 godina i njihovim obiteljima.
Danas je na Edukacijsko- rehabilitacijskom fakultetu održana prva radionica na kojoj je sudjelovala stručna suradnica Helena Strsoglavec koja će biti predstavnik naše ustanove u navedenom programu.

 

Pristigla i naša donacija „50 godina JUPOL-a za 50 dječjih vrtića ". 
Još jednom, hvala!!!

 

Učenici COOR-a Križevci, Tea Lučki, Gabrijel Luburić i Lovro Lasić sudjelovali su na MATP susretima u Kostreni. Organizator je 10. put Centar za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice. Učenici su u pratnji roditelja i Snježane Mergon uživali što mogu pokazati što sve mogu, a nakon ručka pored mora, umorne noge su rashladili u moru.

 

U subotu, 25.5.2019., učenici Centra sudjelovali su s vjeroučiteljicom Renatom Vivek Božić i djecom iz Doma sv. Marka i Župe sv. Ane na radionicama za djecu povodom 11. Dana hrvatskih svetaca i blaženika.
Učenici su na radionicama slikali, pjevali i plesali, pojeli slastan ručak u Hotelu, obišli izložbu o svecima i blaženicima u Likovnoj galeriji, a nakon odmora i sladoleda pokazali su što su naučili na javnoj izvedbi u Hrvatskom domu.
Učenici su dobili i majice te knjige - darove dječjeg časopisa Mak koji je pokrovitelj radionica.
Radionice organizira Udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić".

 

26. svibnja 2019. završilo je iznimno iskustvo na radionicama Erasmusplus+ "S2S (school to school) partnerships – how to plan an excellent project for special schools“. Praktičnim radom na konkretnim primjerima, izmjenjujući međusobna iskustva i želje za poboljšanjem inkluzivnih procesa te vođenjem izvrsnih trenerica, ostvareni su mnogobrojni novi kontakti i poznanstva u različitim zemljama. Također, izrađena je radna verzija projekta transnacionalne suradnje Švedske, Estonije, Poljske i Hrvatske za kojeg se nadamo da će uspješno biti prijavljen, odobren i proveden.

 

Kreativnom radionicom na temu igre i igračaka završilo je druženje i suradnja dviju škola.
U projektu „Zajedno u radu i igri“ sudjeluju učenici 3. b razreda učiteljice Suzane Balić iz Osnovne škole „Ljudevita Modeca“ te učenici 5. – 8. razreda učiteljice Snežane Premužić i stručna suradnica Tihana Doskočil iz našeg Centra i to već treću godinu za redom. Nizom interaktivnih radionica kroz školsku godinu, kod učenika se poticala suradnja, tolerancija, poštovanje, razumijevanje te prihvaćanje i uvažavanje različitosti.
U petak, 24.5.2019., u Oš „Ljudevita Modeca“ učenici su poslušali priču „Igračkitis“, razgovarali o igrama i igračkama kojima se vole igrati kao i o nekim zaboravljenim, starim igrama. U kreativnom dijelu izrađivali su slike igračaka plastelinom.
Uz grickalice i sok učenici su se oprostili do iduće školske godine kada nastavljaju projekt.

 
U petak, 24.5.2019., naši su vrtićanci uživali na predstavi i druženju u Dječjem vrtiću Križevci. Povodom dana otvorenih vrata DV Križevci organizirao je predstavu "Ježeva kućica" u izvedbi odgojiteljica.
 
  
 

Proslavili smo Dan Centra veselom, raspjevanom i rasplesanom priredbom koju su učenici i učitelji poklonili svojim roditeljima, udomiteljima i svim prijateljima koji su nas bodrili pljeskom...

  

 

3.5.2019. Učenička zadruga Križevčanci sudjelovala je na 8. županijskoj smotri učeničkih zadruga u Rasinji predstavljajući izradu drvenog koša za smeće.
Radove su predstavljali učenici Ana J. i Josip P. u pratnji učiteljice Mirjane Vrdoljak i stručne suradnice logopedinje Nataše Mustić.

 

Obilježili smo Dan planeta Zemlje u našem Centru. 

Očistili smo i uredili okoliš naše škole, posadili smo cvijeće, sakupili smeće, čupali korov te pomeli betonske površine. Na kraju smo se zabavili uz igre i osvježili sokom. Pokazali smo da smo pravi EKO ČUVARI!

Učenici su za nagradu dobili slatke paketiće.

  

 

Učenici od 5.-8. razreda našeg Centra učiteljice Snežane Premužić sudjelovali su u aktivnostima u sklopu projekta "I ja odvajam!" Komunalnog poduzeća Križevci na Trgu J. J. Strossmayera, 30.4.2019. 

Učenici su crtali eko crteže, slušali glazbu, plesali, a zatim se natjecali u razvrstavanju otpada s učenicima OŠ Ljudevita Modeca, OŠ "Vladimir Nazor" i OŠ "Grigor Vitez" Sv. Ivan Žabno i pobijedili!

Za nagradu smo dobili medalje, krpene vrećice i majice.

  

 

I naši učenici sudjelovali su na 24. Utrci ulicama grada povodom Dana grada Križevaca.

  

 

Danas smo sudjelovali u Uskršnjim igrama u holu našeg Centra, a pridružio nam se i gradonačelnik Mario Rajn nakon već tradicionalnog posjeta vrtićancima povodom Uskrsa.

      

 

Uskršnja radionica naših vrtićanaca i roditelja.

  

 

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o izboru sudionika aktivnosti transnacionalne suradnje „S2S (school to school) partnerships – how to plan an excellent project for special schools“ odobrila je sudjelovanje na navedenoj aktivnosti ravnateljici COOR-a Križevci Mihaeli Brkić.

Između devet prijavljenih kandidata iz cijele Hrvatske, ravnateljica Brkić izabrana je kao kandidat s najviše bodova te je jedna od dvoje sudionika koji će otputovati u mjesto Miedzeszyn blizu Varšave u Poljskoj, 22. – 26. svibnja 2019. godine.

Čestitamo!

 

Marija Prodan, prof.def. koja je obavljala dužnost ravnateljice COOR-a Križevci od 21.11.2005. do 31.8.2018. ovogodišnja je dobitnica Nagrade Koprivničko-križevačke županije za životno djelo. Nagrada joj je uručena na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije za najviše uspjehe u radu i aktivan doprinos integraciji djece s teškoćama u razvoju u sredine u kojima žive te time razvoju civilnog društva kroz odgojno-obrazovni i humanitarni rad.

Čestitamo od srca!

 

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci od 1.4.2019. zaposlena je logopedinja Đurđa Pintarić.
Grad Križevci prepoznao je potrebu i osigurao sredstva za zapošljavanjem i opremanjem kabineta za rad logopeda. Logopedinja Đurđa pružat će usluge djeci iz DV Čarobna šuma, djeci u programu predškole DV Križevci te učenicima nižih razreda OŠ Ljudevita Modeca Križevci.
Naša vizija je da COOR Križevci postane Centar potpore, a ovime smo jedan korak bliže ostvarenju te vizije. Zahvalni smo Gradu Križevcima kao osnivaču naše ustanove, što prepoznaje i prati potrebe djece našeg grada.
Logopedinji Đurđi želimo dobrodošlicu i uspjeh u radu.

 

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježili smo i predavanjem „Djeca s poremećajem iz spektra autizma – rušimo barijere zajedno“. Prisutne je pozdravila ravnateljica Mihaela Brkić koja je ujedno i prezentirala uvod u temu, a zatim su edukacijske rehabilitatorice Ivana Dugina Baran i Helena Strsoglavec, te logopedinja Nataša Mustić pripremile predavanje na kojem su konkretnim primjerima iz rada i praktične vježbe približile prisutnima karakteristike poremećaja iz spektra autizma. Također, pozvali smo na suradnju i ponudili pomoć i podršku redovnim školama i vrtićima te svima koji se susreću s ovim vrlo složenim poremećajem.

  

 

Glavna skupština UN-a odabrala je 2. travnja kao Svjetski dan svjesnosti o autizmu čime želi skrenuti pozornost javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života. Cilj obilježavanja ovog dana je prenijeti poruku o potrebi prebacivanja fokusa sa „svjesnosti“ na „prihvaćanje“ autizma te promicanja daljnjeg uključivanja u društvo.
Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i ove godine pridružio se obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu puštanjem plavih balona na Strossmayerovom trgu, a akciji su se pridružili vrtićanci s područja grada te zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik za društvene djelatnosti Sandro Novosel.
Ovim putem još jednom pozivamo zainteresirane građane na predavanje “Djeca s poremećajem iz spektra autizma – rušimo barijere zajedno” koje se održava 2.4.2019. u 17 sati u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

  

 

        

 

Odlične rezultate iz atletike i stolnog tenisa na Državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u Poreču, od 20.-22.3.2019., postigli su učenici:

Dražen Hruškovec
1. mjesto – utrka 400 metara (1:08.65)
3. mjesto u bacanju loptice (39,45m)

Danijel Zajec
3. mjesto – utrka 400 metara (1:15.44)
5. mjesto – skok u dalj iz mjesta (2,00m)

Ivan Vrbančić
9. mjesto – utrka 60 metara (9.86)
5. mjesto – skok u dalj iz mjesta (1.87m)

Josip Posavec 
4. mjesto – utrka 60 metara (8.61)
12. mjesto u bacanju loptice (28.45m)

Martina Dvečko 
6. mjesto – utrka 300 metara (1:01.27)
11. mjesto u bacanju loptice (20,40m)

Leonarda Brezjan 
23. mjesto – utrka 80 metara (15.81)
26. mjesto u bacanju loptice (13.10m)

Nikolina Brčić 
11. mjesto – utrka 60 metara (13.10)
10. mjesto u skoku u dalj iz mjesta (0,85m) metara

Valentino Feltrin – stolni tenis
Karlo Crnčić – stolni tenis

 

21.3. obilježava se Svjetski dan Down sindroma. Ciljevi obilježavanja ovog dana su buđenje svijesti i razumijevanja te podrška, kako bi se poštivala prava osoba sa sindromom Down i poboljšao njihov položaj, a samim tim i kvaliteta života, kao i promoviranje svijesti i razumijevanje Down sindroma.
Pogledajte kako smo mi obilježili taj dan...

  

 

Ususret Uskrsu, učenici POOS 11-14 godina učiteljice Mirjane Vrdoljak i njihovi roditelji, održali su zajedničku kreativnu radionicu izrade pisanica.

  

 

28. veljače obilježili smo Međunarodni dan rijetkih bolesti. Plakatom i informacijama o rijetkim bolestima s kojima se susreću osobe u našoj okolini htjeli smo senzibilizirati javnost i podići svijest o rijetkim bolestima i teškoćama s kojima se susreću oboljeli i njihove obitelji. Crveni baloni simboliziraju ljubav, svijest, borbu i motivaciju. Idejna začetnica mimohoda sa crvenim balonima je Petra Greiner, majka troje djece iz slovenskog Maribora čija kći Sofija od 8 godina je rođena sa duplikacijom 13. kromosoma. Ove godine prvi puta njen mimohod prelazi slovensku granicu i postaje međunarodni mimohod, s istovremenim mimohodima u Zagrebu, Beogradu i svim većim slovenskim gradovima.

  

 

Maškare su prilika da svatko od nas na barem jedan dan bude netko drugi. Osim zabave djeca na taj način ulaze u neke nove uloge u kojima se osjećaju samopouzdano. Našim holom danas su zavladali kraljevi, Petri Panovi, Supergirl i Superboy, Teletabisi, mačke i druge životinje, slikari, gusari, emotikoni, roboti, bomboni, doktori i medicinske sestre. Svaka maska zaslužila je nagradu te smo zajedno plesali i pjevali uz nezaobilazne krafne.

 

25. i 26. veljače djelatnici tvrtke E-Glas, Lidija Iličić, mag.rehab.educ. i Ivo Zubčić, mag.oec. održali su edukaciju za djelatnike COOR-a Križevci (učitelje, odgojitelje, stručne suradnike) na temu „Potpomognuta komunikacija uz pomoć asistivne tehnologije". Prvi dan kroz prezentaciju i praktičan rad upoznali smo se s komunikacijskim softverom Grid 3. Drugi dan učili smo upravljati uređajem za praćenje oka za vrijeme rada na računalu (Tobii Dynavox PCEye Mini). Kroz praktične radionice isprobali smo svu asistivnu tehnologiju koju imamo u COOR-u Križevci (BIGmac, iTalk2, pričajući raspored, interaktivni zid, štipaljke pričalice, Supertalker, big points…), snimali smo poruke i izrađivali sličice putem Boardmaker programa. Također, upoznali smo se s pedagoško-rehabilitacijskim programom ABC Maestro za učenje čitanja, pisanja i korištenja tipkovnice te Clevy tipkovnicom. Još smo puni dojmova i jedva čekamo naučeno primijeniti u svom radu. Navedena oprema nabavljena je kroz projekt „Želim ti reći“ koji sufinancira Zaklada „Hrvatska za djecu“.

 

Učenici 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić i školska knjižničarka Tihana Doskočil posjetili su 27.2.2019. prijatelje iz 3. b razreda učiteljice Suzane Balić u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci u sklopu projekta „Zajedno u radu i igri“. Kako nam se bliži fašnik, takva je bila i tema radionice. Učiteljica Balić i školska knjižničarka Romana Erhatić izvele su igrokaz Željke Horvat Vukelje „Idemo na karneval“, svi zajedno otpjevali su prigodnu pjesmu „Danas je fašnik“ te naučili neke od pokladnih običaja. U kreativnom dijelu radionice ukrašavali su maske kolaž papirom, a za kraj druženja, kako i obično, počastili se keksima, grickalicama i sokom.

 

I mi smo u školi obilježili Dan ružičastih majica – Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Stručne suradnice Ivona Hrg i Kristina Renjak pripremile su plesnu koreografiju na pjesmu Ruka prijateljstva koju smo svi zajedno naučili i otplesali. Nakon toga su bojama otisnuli svoje dlanove na plakate. Naši isprepleteni dlanovi znak su zajedništva, povezanosti i prijateljstva!

  

 

U petak, 22.2.2019., održana je skupština Podružnice Središnje Hrvatske Hrvatskog logopedskog društva u COOR Križevci. Upoznali su se s radom i ustrojstvom Centra i razmijenili nova iskustva i saznanja u radu s asistivnim tehnologijama. Upoznali su se i povezali s novim članicama Podružnice i isplanirali razne aktivnosti za Europski dan logopedije koji se obilježava svake godine 6. ožujka.

 

Jučer smo obilježili Dan turističkih vodiča. Hvala našem vodiču, gospodinu Đuri Škvorcu koji nas je proveo kroz grad i ispričao nam mnoge zanimljivosti. Neka znanja smo ponovili, ali smo i stekli brojna nova. U turističkom obilasku grada sudjelovali su učenici POOS 17-21 godinu te učenici PSP-a s učiteljem Tomislavom Matoićem i stručnom suradnicom Ivonom Hrg.

  

 

Učenici 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić uče o ljudskom tijelu, točnije o srcu stoga su u pomoć pozvali našu medicinsku sestru Martinu koja im je  ispričala sve o tom organu te izmjerila tlak.

  

 

Zima, zima... Dosta nam je zime. Odlučili smo ju otjerati posebno izrađenim maskama. Gospođa Zlata Medak iz Hrvatskog fotosaveza učenike 5. - 8. razreda naučila je kako izraditi maske. I tako, uz pomoć malo mašte, foto paipra, tajnih kemija... i puno zabave eto naših maski. Nama nisu strašne, a vidjet ćemo hoće li otjerati zimu.

  

 

❤️Proslavili smo Valentinovo u holu našeg Centra veselim plesom.❤️

  

 

I ove godine posjetili su nas Klaunovi Crveni nosovi i svojom vedrinom uljepšali nam dan. U dvije predstave sudjelovali su učenici učiteljice Ivane Dugine Baran, Ane Tomašić, učitelja Antonija Blagaja i vrtićanci.

  

 

U suradnji s AMK Križevci u četvrtak, 7.2.2019., provedena je edukacija HAK-a za učenike nižih razrednih i odgojno-obrazovnih skupina pod nazivom "Vidi i klikni". Koncept programa je usvajanje praktičnih informacija i spoznaja o:
- sigurnom ponašanju u prometu
- opasnosti u prometu kojima su djeca izložena
- korištenje nogostupa
- siguran prelazak ceste
- sjedenje u vozilu, korištenje pojasa
- siguran ulazak u vozilo
- komunikacija pješak - vozač

U programu su sudjelovali naši učenici te vrtićanci koji su vrlo aktivno sudjelovali u svim prikazanim situacijama te kroz konkretne situacije, s kojima se susreću u prometu, puno toga i naučili.

  

 

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci održan je sastanak za članove Stručnog povjerenstva Ureda za Ib upisno područje i predsjednike školskih povjerenstava za utvrđivanje psihofizičkog stanja učenika. Sastanku su nazočili predstavnici Ureda državne uprave Koprivničko – križevačke županije za društvene djelatnosti Jasminka Širola, voditeljica ispostave u Križevcima i Boris Sabolić, voditelj službe za društvene djelatnosti u Koprivničko – križevačkoj županiji. Tema sastanka se bili postupci utvrđivanja primjerenog oblika školovanja te Pravilnik o pomoćnicima u nastavi te stručnim komunikacijskim posrednicima.

 

 

U četvrtak, 20.12.2018., za naše roditelje, udomitelje i drage goste pripremili smo božićnu priredbu, igrokaz pod nazivom "Kako su superjunaci spasili Božić", a posjetio nas je i Djed Božićnjak sa vrećom punom slatkih poklona.

  

 

Veselo je i u našem vrtiću u ovo predbožićno vrijeme... jako smo vrijedni... 

  

 

18.12.2018. učenici PSP-a, u pratnji stručnih suradnica Ivone Hrg, Kristine Renjak i Tihane Doskočil, posjetili su Advent u Bjelovaru. Nakon šetnje Korzom, pogledali su animirani film Grinch u Kulturnom i multimedijalnom centru te se zasladili kolačima u obližnjoj slastičarni.

  

 

U utorak, 11.12., naši vrtićanci posjetili su Ribice u Dječjem vrtiću Križevci. Uživali smo u igri, druženju i izrađivali božićne ukrase.

 

Učenici našeg Centra sudjelovali su na Sportsko-rekreativnim aktivnostima za osobe s invaliditetom, koje su se održale 8.12.2018. u Opatiji.
Iako su kiša i snijeg prijetili, učenici su odradili sve zadane aktivnosti, a u tome su im pomagale mame i učiteljice Kristina Kranjčevic i Snježana Mergon.
Nakon sporta uslijedile su slatke brige jer smo svi zajedno posjetili Festival čokolade.

 

U sklopu projekta "Putujmo s patuljkom Putuljkom" koji provodi naša školska knjižničarka, na trećoj po redu radionici, učenici 5.-8. razreda "otputovali" su u zemlju Djeda Mraza - Finsku. Naučili su neke od zanimljivosti vezane za tu zemlju, ali i neke finske riječi kao npr. JOULUPUKKI što znači Djed Mraz.  HO HO HO

 

Dana 7. prosinca slavimo Sv. Ambrozija, zastitnika pčela i pčelara. Tom prigodom učenicima 1. razreda uručen je promotivni paket (teglica meda, slikovnica i promotivni letak) u okviru programa Školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka.

  

 
3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji ima za cilj podizanje svijesti o veličini i posljedicama invaliditeta, važnosti pružanja podrške koja omogućuje ostvarenje prava i dobrobiti te dostojanstvenog života osobama s invaliditetom.
Svake se godine Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava drugom temom, a ovogodišnja je “Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti”. 
Povodom ovog dana, organizirali smo Dane otvorenih vrata Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te pozvali brojne goste kako bi kroz zajedničke aktivnosti pokazali koliko znamo i možemo.
 

Radionicama za roditelje naših vrtićanaca i senzomotoričkom radionicom za vrtićance Dječjeg vrtića Križevci, skupina Ribice, obilježili smo Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a ujedno i započeli Dane otvorenih vrata Centra koji traju od 3. – 7.12.2018.

  

 

29. i 30.12.2018. učenici 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić i Radnog osposobljavanja učitelja Darka Radakovića te u pratnji stručne suradnice Kristine Reljak, sudjelovali su na fotoradionici izrade fotografija bez fotoaparata na temu zime u organizaciji Fotosaveza Križevci čime je naš Centar postao pridruženi član Hrvatskog fotosaveza.

  

 

U suradnji sa stručnom suradnicom Ivonom Hrg roditelji su ove godine na radionicama pokazali svoju kreativnost te su nastali ovi prekrasni adventski sviječnjaci. Hvala gospodinu Geriću koji je pripremio osnove od drva.

 

U petak, 23.11.2018., su i naši vrtićanci bili u Hrvatskom domi i pogledali dvije predstave prema slikovnicama Križevčanina Borisa Kralja Mačka, riba i ostali i Mali jež i zec.

  

 

U četvrtak, 22.11.2018., uživali smo u lutkarskom mjuziklu za djecu Složna obitelj Produkcije Z u našem Centru. 

  

 

U sklopu projekta "Putujemo s patuljkom Putuljkom" koji provodi naša školska knjižničarka, na drugoj po redu radionici, učenici 5.-8. razreda "otputovali" su u Njemačku i naučili neke od zanimljivosti vezane za tu europsku državu.

 

Ravnateljica našeg Centra nalazi se u Šibeniku na 20. CARNET-ovoj korisničkoj konferenciji CUC 2018. Razveselila nas je vijest da je COOR Križevci ušao u slijedeću fazu programa e-škole te da radovi na projektiranju bežićne lokalne mreže te kabliranje za potrebe mreže kreće na proljeće 2019. godine.

Veselimo se nadolazećim aktivnostima!

 

Odali smo počast gradu heroju – gradu Vukovaru. Učenici, učitelji i stručni suradnici okupili su se u holu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, odali počast žrtvama i zapalili svijeće. Nakon toga, časnik Hrvatske vojske Đuro Škvorc i policajac Draženko Kapović održali su kratko predavanje o domovinskom ratu, učenicima radnog osposobljavanja te učenicima 5., 6., 7. i 8. razreda. Nakon predavanja smo se i družili i imali čast isprobati njihove kape.

 

"Želim ti reći" naziv je projekta kojeg već neko vrijeme pokušavamo realizirati. Cilj projekta je nabaviti asistivnu tehnologiju (komunikatori, softveri, visoko tehnološki uređaji...) koja je neophodna našoj djeci i učenicima. Naravno, kako bi to naši stručnjaci mogli primjenjivati, projekt uključuje i edukaciju za primjenu iste. Zaklada "Hrvatska za djecu" prepoznala je vrijednost našeg projekta te ga sufinancira s 45.437,00 kn od njegove ukupne vrijednosti od 70.867,98 kn.
Ravnateljica Mihaela Brkić upravo je potpisala ugovor sa Zakladom. Voditeljica projekta je stručna suradnica Helena Strsoglavec.
Veselimo se nadolazećim aktivnostima. 

   

 

U četvrtak, 15.11.2018., naši su najmlađi posjetili Dječji odjel Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci povodom Mjeseca hrvatske knjige.

  

 

Senzorna integracija se neprestano odvija u svakome od nas. To je način na koji naš mozak prima, obrađuje i reagira na poruke iz različitih osjetila. Listopad je mjesec svjesnosti o senzornoj integraciji i tim povodom održana je radionica u kabinetu za poticanje senzorne integracije za učenike 5. - 8.razreda. Radionicu su održale učiteljica Snežana Premužić i stručna suradnica Helena Strsoglavec.

 

9.11.2018. učenici COOR-a Križevci sudjelovali su na stolnoteniskom turniru u Koprivnici u organizaciji COOR Podravsko sunce povodom Dana grada Koprivnice. Na turniru je sudjelovalo preko 20 natjecatelja iz Križevaca, Koprivnice i Čakovca.
Za COOR Križevci nastupilo je pet učenika. Voditelj: Dario Sokač, prof.

 

 

Povodom Svjetskog dana hrane, školska knjižničarka Tihana i medicinska sestra Martina održale su interaktivnu radionicu „Šetnja tržnicom“ za učenike 1.-4. razreda. Nakon čitanja istoimene slikovnice, rješavanja zadataka koristeći MozaBook i izrade plakata, prošetali smo Gradskom tržnicom. Razgledali smo štandove pune različitih plodova koji dolaze iz prirode i naših sela, a dobre gospođe poklonile su nam pun ceker voća i povrća.

    

 

U petak, 26. listopada 2018., posjetili smo Festival tehničke kulture u Križevcima. Sudjelovali smo na četiri radionice, a naša Učenička zadruga Križevčanci izlagala je svoje radove na štandu. Naučili smo nove tehnike te dobili nove ideje. Napravili smo svoje prve fotografije bez fotoaparata i jedva čekamo izložiti nastale radove u holu Centra. Sudjelujući, stvorili smo nova poznanstva i postavili temelj za neka nova druženja. Unaprijed se veselimo...

  

 

25.10.2018. u našem Centru održana je edukacija za učitelje i stručne suradnike „Kako uspješno učiti u online okruženju“ koja je dio pripremnih aktivnosti koje MZO provodi zajedno sa svojim partnerima u sklopu Cjelovite kurikularne reforme i eksperimentalnog programa „Škola za život“. 
Uspješno smo savladali prve korake i osvojili prve značke.

  

 

Započeli smo sa školskim projektom „Putovanje s patuljkom Putuljkom“ (prema knjizi Putovanje patuljka Putuljka, autorica Galinec, M. i Višnjić Jevtić, A.).
Učenici 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić svaki će mjesec, kroz ovu školsku godinu, „putovati“ s Putuljkom u jednu od europskih zemalja s ciljem upoznavanja drugih kultura i naroda te razvijanja i poticanja multikulturalnosti.
Na uvodnoj radionici učenici su kroz priču upoznali patuljka Putuljka i njegova buduća putovanja te izradili svatko svog patuljka, 6 prijatelja koji će ga pratiti na putovanjima. Voditeljica projekta je školska knjižničarka Tihana Doskočil.

    

 

U srijedu, 24.10.2018., su prve dvije skupine posjetile Gradsku knjižnicu "Franjo Marković" Križevci povodom Mjeseca hrvatske knjige. Prije same posjete, u školskoj smo knjižnici ponovili pravila ponašanja u knjižnici te na koji način čuvamo knjige i slikovnice. Učenici su na Dječjem odjelu prelistali mnoštvo zanimljivih slikovnica, a knjižničarka Martina pročitala im je dvije priče.

  

 

Naši edukacijski rehabilitatori Ivana Dugina Baran i Helena Strsoglavec, jučer, 17.10.2018. godine, prezentirale su svoj rad na Međunarodnoj konferenciji Asistivna tehnologija i potpomognuta komunikAACija. Konferencija se održava treću godinu za redom u hotelu Westin u Zagrebu gdje stručnjaci iz cijelog svijeta prenose svoje znanje i iskustvo kroz predavanja i radionice te izložbu različitih pomagala od asistivne tehnologije za pristup računalu do uređaja za potpomognutu komunikaciju.

 

 

Započeli smo s aktivnostima povodom Mjeseca hrvatske knjige u školskoj knjižnici. Tako smo ovaj tjedan čitali priče Djed i repa i Vuk koji je ispao iz knjige koristeći se mozaBook-om. Učenici su uživali u čitanju i rješavanju zanimljivih zadataka na drugačiji način.

  

 

U petak, 12.10.2018., obilježili smo pjesmom i plesom Dan kruha, a naš vjeroučitelj i kapelan Dominik Jaić posvetio je kruh i peciva koja smo dan prije, uz pomoć naših kuharica, ispekli. 

 

U utorak, 9.10.2018., učenicima 5., 6., 7. i 8. razreda u posjet su došli učenici 7. razreda iz COOR-a Podravsko sunce Koprivnica. Povodom 12. Tjedna cjeloživotnog učenja učiteljica Snežana Premužić održala je radionicu izrade didaktičkog materijala na kojoj su učenici izradili matematičko drvo.

   

 

Učenici 5., 6., 7. i 8. razreda našeg Centra bili su na poludnevnom izletu u Koprivnici s učiteljicama Helenom Strsoglavec i Snežanom Premužić. Sudjelovali su povodom 12. Tjedna cjeloživotnog učenja na radionici "Izrada tradicijskog nakita" u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica. Učenici su se vozili vlakom, prošetali centrom Koprivnice, igrali se na igralištu i počastili sladoledom.

    

 

Učenici COOR-a Križevci sudjelovali su na 35. krosu grada Daruvara. Putovali smo našim školskim kombijem, a učenike su pratile majke te učiteljice Ivana Dugina Baran i Snježana Mergon.

Na utrci dugoj 60 metara nastupili su: Nikolina Brčić u ženskoj konkurenciji te Marko Borić i debitant Lukas Koprić u muškoj utrci. Nikolina se okitila  brončanom medaljom za ostvareno 3. mjesto. S veseljom očekujemo sljedeća natjecanja.

  

 

Povodom Dječjeg tjedna i Tjedna cjeloživotnog učenja, a u sklopu projekta „Zajedno u radu i igri“ u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci održana je interaktivna radionica učenika 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić iz COOR-a i 3. b razreda učiteljice Suzane Balić i pripravnice Andreje Šturbek iz Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Tema radionice bila je prijateljstvo stoga su učenici poslušali prigodnu priču Gospodin Nosko nalazi prijatelja koju im je pročitala knjižničarka Tihana Doskočil. Razgovarali su o važnosti i kvalitetama pravog prijateljstva, a u kreativnom dijelu radionice učenici su radili u paru pomažući jedan drugome, što pravi prijatelji i rade. Na samom kraju uslijedilo je igranje i druženje na školskom dvorištu.

  v

 

Povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik Mario Rajn održao je prijem za predstavnike učenika svih osnovnih i srednjih škola s područja Križevaca.
Na početku prijema gradonačelnik je učenike upoznao s Akcijom „Grad Križevci – prijatelj djece“ i predstavio brojne aktivnosti koje su u proteklih godinu dana provedene s djecom i za djecu.
Učenici su na prijemu postavljali brojna pitanja, a neka od njih bila su vezana uz rekonstrukciju atletske staze, obnovu dječjeg igrališta u Ulici Krunoslava Heruca i izgradnju nove sportske dvorane. Gradonačelnik ih je informirao da je projekt obnove atletske staze spreman te se čeka objava natječaja na koji će se ovaj projekt prijaviti za financiranje. Najavio je i obnovu dječjeg igrališta u Ulici Krunoslava Heruca te istaknuo kako se trenutno razmatra model po kojem bi se napravila nova sportska dvorana.
Učenici su predstavili i neke ideje poput pokretanja učeničkog servisa ili pokretanja portala za mlade, a gradonačelnik je pohvalio ove ideje i istaknuo kako će podržati njihovu provedbu.
Također ih je pozvao da se uključe u rad Dječjeg gradskog vijeća i daju svoj doprinos realizaciji projekata od važnosti za djecu.

Izvor: Krizevci.hr

 

U srijedu, 26.9.2018., ugostio nas je gradonačelnik Mario Rajn u Gradskoj vječnici kako bi nas informirao o formiranju Dječjeg gradskog vijeća te o aktivnostima vezano uz dobivanje statusa Grad prijatelj djece. 

  

 

U utorak, 18.9.2018., kao i prethodnih godina, predstavnici PP Križevci i AMK Križevci održali su kratko predavanje za učenike i roditelje s ciljem edukacije prvašića o sigurnom ponašanju u prometu.

 

Dragi učenici, roditelji i udomitelji, počela nam je nova školska godina...

Mihaela Brkić, naša nova ravnateljica, prvi dan nastave pozdravila je sve roditelje i udomitelje na zajedničkom roditeljskom sastanku gdje su joj se pridružili i svi stručni suradnici. Ravnateljica je predstavila novitete i planove za novu školsku godinu.

Želimo vam sretnu i uspješnu školsku godinu 2018./2019.!

 

 

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci održano je Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije. Nakon pozdravne riječi voditeljice Mirjane Bazijanec i ravnateljice škole domaćina Marije Prodan, svim prisutnima obratili su se pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel te u svoje i u ime prisutne pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ane Mušlek, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

 

Današnji dnevni red:
1. Projekt Zajedno u radu i igri, Suzana Balić, učiteljica savjetnica OŠ Ljudevita Modeca Križevci i Tihana Doskočil, dipl. knjižničarka COOR Križevci
2. Erasmus+ projekt OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci: Tablets in education i Obrazovni sustav Finske, ravnatelj Igor Brkić
3. Poslovi na kraju nastavne godine, Mirjana Bazijanec, dipl. učiteljica
4. Pitanja i prijedlozi

 

Nakon radnog dijela uslijedilo je neformalno druženje sudionika skupa na ručku.

  

 

U subotu, 26.5.2018. šestero učenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju je sudjelovalo na radionicama za djecu u sklopu jubilarnih 10. Dana hrvatskih svetaca i blaženika. Zajedno s djecom iz župe sv. Ane učili su pjesmu s pokretima, gledali prezentaciju o sv. Marku Križevčaninu, slušati stihove o njemu te uvježbali pjesmu i meditativni ples na pjesmu sv. Marku. Sve što su naučili su pokazali na izvedbi u 15h, a prije toga su bili na radionici, na ručku u hotelu Kalnik te su pogledali izložbu likovnih radova o hrvatskim svecima i blaženicima u Likovnoj galeriji.

Nakon cjelodnevnog programa i druženja, učenici su na kraju dobili i prigodne darove „Maka“: majice, dvije slikovnice, eko kalendar i nekoliko brojeva „Maka“.

 

U sklopu projekta „Čitajmo zajedno“ u ponedjeljak, 28.5.2018., ugostili smo križevačkog pisca i pjesnika Josipa Petrlića Pjera. U veseloj atmosferi učenici su čuli nekoliko pjesnikovih pjesama iz zbirke poezije za djecu „Domoljublje i trublje“ te o zgodama razigranog ždrebeta Vilima iz knjige „Bilogorske zgode“. Svi zajedno zapjevali su uz zvukove gitare te se pozdravili do nekog idućeg susreta.

 

Sudionici eTwinning projekta „Upoznajmo se!“ koji provode tri škole, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i V. osnovna škola Bjelovar, okupili su se na završnom druženju.
Nizom aktivnosti kroz 2017./2018. školsku godinu učenici triju škola upoznavali su se međusobno, predstavljali kraj iz kojeg dolaze, običaje... a u završnoj fazi projekta organizirano je zajedničko druženje. Skype susretom dogovoreno je mjesto, vrijeme i aktivnosti koje će se provoditi pa su se tako u četvrtak, 24.5., okupili u mjestu Jabučeta pokraj Bjelovara na imanju Restorana i vinarije Coner. Domaćini su ih velikodušno dočekali s doručkom i prirodnim domaćim sokovima te ih proveli imanjem. Vidjeli su vinograd te čuli sve o suvremenom procesu izrade vina i skladištenja. Uslijedio je najzabavniji dio raznih igara i druženja na igralištu i piknik livadi, a na samom kraju domaćini su sve sudionike počastili ukusnim ručkom i kolačima.

Zahvaljujemo osoblju Restorana i vinarije Coner na velikodušnosti i ugošćavanju!

  

 

Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Križevci u petak, 18.5.2018., proslavio je svoj dan prigodnom svečanosti. Bilo je veselo i uzbudljivo za učenike i zaposlenike. U goste su nam došli roditelji, udomitelji te predstavnici ustanova, škola, udruga te pročelnik za društvene djelatnosti Sandro Novosel i gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn. Ravnateljica je prisutne upoznala s radom u ovoj školskoj godini kao i sa zadaćama koje nas čekaju u narednom periodu. Srdačnim riječima obratio nam se i gradonačelnik Mario Rajn.

  

 

7. i 8. svibnja naši su učenici Domagoj Fištrović, Katarina Matlekovic, Marko Borić, Nikolina Brčić i Josip Kemenović, nastupili na 3. međunarodnom mitingu u združenoj atletici u Puli. Svi su se vratili s medaljama i novim iskustvima. Pratile su ih učiteljice Kristina Kranjčević i Snježna Mergon.

 

Posebne odgojno-obrazovne skupine 7-11, 11-14 i 14-17 godina, u pratnji učiteljica, pomoćnika u nastavi, medicinske sestre i roditelja, posjetili su Ordinaciju dentalne medicine dr. Vesne Šanko Šikač koja im je pregledala zube i po potrebi uputila na daljnje liječenje.

  

 

U subotu, 21.4.2018. je bila završna svečanost literarnog i likovnog natječaja pod nazivom 7. „Dječji Kranjčić“ koji je temom bio posvećen Majci/majci.
Petero naših učenika, teta Željka iz Dječjeg doma Sv. Marka Križevčanina i vjeroučiteljica Renata Vivek Božić uživali su u izvođenju nagrađenih radova u poeziji i prozi, izvođenju scenskog igrokaza i izložbi likovnih radova.
Nakon završne svečanosti uputili smo se u OŠ Ljudevita Modeca gdje je bio ručak i druženje te radionice za djecu.
Posebnost ovogodišnjeg natječaja jest da su svi naši radovi tiskani u zborniku, a likovni rad učenika Ivana Vrbančića je nagrađen dodatnom nagradom! Učenik Ivan i mentorica su dobili vrijedne knjige Naklade Ljevak i OŠ Ljudevita Modeca. Kako je Ivan u isto vrijeme bio na sportskom natjecanju, nagrade je preuzela njegova mentorica. Svi učenici i mentorica dobili su i svoj primjerak zbornika, kao i naša knjižnica u Centru.
U prilogu su slike koje su naslikali Ivan i Valentina i koje su objavljene u zborniku.

    

 

Posljednji puta ove školske godine učenici 2. b razreda učiteljice Suzane Balić i pripravnice Andree Šturbek iz Oš Ljudevita Modeca posjetili su svoje prijatelje, učenike 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić, pomoćnika u nastavi Borisa Nikšića i školsku knjižničarku Tihanu Doskočil iz našeg Centra u sklopu projekta „Zajedno u radu i igri.“

Završno druženje domaćini su odlučili posvetiti smijehu povodom Svjetskog dana smijeha. Bilo je tu viceva, čitanja šaljive pjesme, raznih igara koje su poticale na smijeh te crtanja karikatura jedni drugih. Na samom kraju uslijedilo je igranje, a školskim dvorištem orio se smijeh što je bio i cilj ove radionice.

Učenici su se pozdravili do iduće školske godine kada nastavljaju projekt.

  

 

4.5.2018. obilježili smo Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom igrama u sportskoj dvorani.

  

 

Dana 3.5.2018. održana je 7. smotra učeničkih zadruga Koprivničko–križevačke županije u Rasinji. Na smotri su radove prezentirale naše učenice u pratnji učiteljica Mirjane Vrdoljak i Suzane Lukačić. Osvojili su 4. mjesto!

  

 

27.4.2018. učenici naše škole u pratnji učitelja Daria Sokača i Snežane Premužić, sudjelovali su na devetom Međužupanijskom natjecanju učenika s intelektualnim teškoćama “Ja u prometu” u COOR-u Podravsko sunce Koprivnica.

  

 

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci u četvrtak, 26.04.2018., s početkom u 15 sati održano je Županijsko stručno vijeće za edukacijsko rehabilitacijski profil Koprivničko-križevačke županije na kojem su održane sljedeće radionice:
1. "Kako izdresirati zmaja?"- radionica, Ivona Hrg, mag. psych.
2. "Čarobni otok"- radionica, Mihaela Brkić, prof. def., učitelj mentor
3. Slušanje glazbe - receptivni oblik muzikoterapije, Sandra Belajec,prof. reh., M.A.
4. "Pas kao pomagač" - radionica, Tea Selaković, prof. reh.

Posebno zahvaljujemo kujici Širi koja nam je pokazala vještine psa pomagača.

  

 

U srijedu, 25.4.2018., smo u popodnevnom turnusu započeli s obradom našeg malog vrta. Učenici učiteljice Ivane Dugine Baran te učenici u produženom stručnom postupku sa stručnom suradnicom Ivonom Hrg združili su snage i zajedno obradili zemlju te posadili luk. Jedva cekamo da vidimo kako će narasti!

    

 

24.4.2018. na Dan grada Križevaca, učenici Kristine Kranjčević i Ivane Dugine Baran, uz podršku učiteljice TZK Snježane Mergon, roditelja i pomoćnika u nastavi, sudjelovali su u 23. utrci ulicama grada na 150m. Vrlo smo ponosni na njihov uspjeh i uložen trud. Čestitamo!

    

 

Povodom Dana grada u holu Centra izložili smo likovne radove naših učenika..

  

 

Županijsko natjecanje u atletici za učenike sa teškoćama u razvoju održano je na gradskom stadionu u Križevcima. U organizaciji COOR-a Križevci osim domaćina sudjelovali su učenici COOR-a Podravskog sunca iz Koprivnice te Srednje škole „Ivan Seljanec“ iz Križevaca.
Natjecanje se provodilo u slijedećim disciplinama:
- Trčanje 60 metara
- Trčanje 80 metara
- Trčanje 300 metara
- Trčanje 400 metara
- Bacanje loptice 200 grama u dalj sa zaletom
- Skok u dalj s mjesta
Učenici su dobili priznanja za sudjelovanje na natjecanju koje je odlična priprema za nadolazeće Državno prvenstvo u Poreču od 19. do 21. travnja ove godine.

  

 

U ponedjeljak, 9.4.2018., obilježili smo Svjetski dan svjesnosti o autizmu pa pogledajte na linku kako...

http://www.krizevci.hr/index.php/rss/2653-u-krizevcima-obiljezen-svjetski-dan-svjesnosti-o-autizmu

 

 

Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo „Lipa“ i ove je godine pripremilo Izložbu domaćih i europskih pisanica na kojoj su bile izložene i naše pisanice.

  

 

Učenici PSP-a sa stručnom suradnicom Mihaelom Brkić obilježili su Ljubičasti dan, pogledali edukativni crtić i napravili plakat...

  

 

Obilježili smo Ljubičasti dan, Međunarodni dan podrške osobama oboljelima od epilepsije, 26.3.2018. Prošetali smo gradom i prolaznicima podijelili pisanice, letke i balone.

 

Kako bi obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom, u srijedu, 22.3.2018., učenici radnog osposobljavanja učiteljice Kristine Kranjčević počastili su svoje školske prijatelje sokom i keksima te su svi zajedno uživali u pjesmi i plesu.

  

 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci posjetili su Gradsku upravu te proveli kratko druženje sa gradonačelnikom Marijom Rajnom. Učenici su stigli u pratnji roditelja, ravnateljice Marije Prodan te učiteljica Kristine Kranjčević i Snježane Mergon. Na samom početku Kristina Kranjčević ukratko je predstavila sve učenike, ispričala o njihovom radu i uspjesima na raznim sportskim natjecanjima te naglasila kako imaju odličnu suradnju s lokalnom zajednicom. Osvrnula se i na odličnu suradnju s roditeljima učenika nakon čega su se i sami roditelji obratili s nekoliko riječi. Na samom kraju druženja, gradonačelnik Mario Rajn zahvalio se na njihovom dolasku i rekao kako se raduje svakom zajedničkom susretu i suradnji.

Izvor: www.krizevci.hr

  

 

19.3.2018. učenici POOS 11 do 14 g. su s roditeljima, pomoćnicima u nastavi i učiteljicom Mirjanom Vrdoljak izrađivali pčelice u iščekivanju proljeća i Uskrsa.

  

 

U utorak, 13.3.2018., posjetili smo naše prijatelje 2. b razreda učiteljice Suzane Balić i pripravnicu Andreu Šturbek iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci u sklopu projekta „Zajedno u radu i igri!“.
Domaćini su nas veselo dočekali, mi smo im poklonili naše uratke, slikovnicu koju smo izradili te izvezena srca na papirnatom tanjuru, i odmah prionuli na posao. Knjižničarka Romana Erhatić pročitala je priču "Ljubavna priča jednog žapca" koja je bila inspiracija učenicima za prvi zadatak, a to je pisanje priče ili pjesme "Zaljubljeni žabac". Uz pomoć ponuđenih riječi, učenici su napisali originalne stihove koje su ponosno pročitali ostalima. Nakon kraćeg odmora, nastavili su s kreativnim radom i to s izradom žabica, bubamara i pčelica od kolaž papira. Na kraju druženja domaćini su nas počastili grickalicama i sokom te pozdravili do skorog susreta u našem Centru.

http://prigorski.hr/projekt-krizevcima-zajedno-radu-igri/

      

 

Svake godine, 6. ožujka obilježava se Europski dan logopedije, a ovogodišnji nosi slogan "Potpomognuta komunikacija u logopediji: činim pravu stvar!". Što je "PK", te koje su vrste pročitajte u člancima...

http://logoped.hr/potpomognuta-komunikacija-sto-to/

http://logoped.hr/vrste-potpomognute-komunikacije/

 

Kako smo obilježili 1. Nacionalni dan edukacijskih rehabilitatora...

iz medija:

http://prigorski.hr/krizevcima-obiljezen-1-nacionalni-dan-edukacijskih-rehabilitatora/

 
 
 
 

28.2.2018. obilježava se Međunarodni dan rijetkih bolesti. Tim povodom priključili smo se kampanji "Zagrli za rijetke" s ciljem podizanja javne svijesti o rijetkim bolestima.

  

 

U ponedjeljak, 26.2.2018., u našem Centru obilježili smo Dan ružičastih majica, dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Prisjetili smo se vrijednosti prijateljstva, koliko volimo naše prijatelje i koliko su nam važni. A da bi svi vidjeli koliko su nama prijatelji važni, okitili smo ovo drvce :) 

  

 

U srijedu, 21.2.2018., u našem Centru gostovali su gdin. Duško Mucalo i Studio Suncokret s predstavom za djecu Festival životinjskog carstva.

      

 

U školskoj knjižnici čitali smo priču Melite Kraus Kolač Prijateljstva. Svi znamo da je prijateljstvo kao i ljubav neprocjenjivo blago no ježić Zlatko i hrčkica Boža iz ove zanimljive priče nisu baš voljeli društvo i bili su podosta škrti. Zato je vila Pekmeza, koja je živjela u susjedstvu, odlučila unijeti zraku prijateljstva među svoje samotne susjede i pozvati ih na čudotvorni kolač prijateljstva. I mi smo ga kušali i uistinu je čudotvoran... postao je fin tek kad smo ga podijelili s prijateljima!

      

 

Ples srca za Valentinovo u našem Centru...

      

 

U sklopu eTwining projekta "Upoznajmo se!" obilježili smo Dan zaljubljenih čitanjem priče Vuk koji je tražio ljubav. Potom smo saželi tekst, ilustrirali ga i izradili slikovnicu koju ćemo poslati eTwining prijateljima u V. osnovnu školu Bjelovar i COOR Podravsko sunce Koprivnica. Nadamo se da će im se naša slikovnica svidjeti i koristiti im u radu.

      

 

I mi smo imali maskenbal u školi... u utorak, 13.2.2018. Učenici, učitelji i pomoćnici u nastavi vrijedno su danima izrađivali maske kako bi se na maskenbalu predstavili u najoriginalnijoj pa je baš zato naše povjerenstvo imalo težak zadatak pred sobom. Evo rezultata:

Vrtićanci (Licitarska srca) – Najšarenija maska

POOS 7-11 g. učiteljice Ivane  (Snjegovići) – Najhladnija maska

POOS 7-11 g. učiteljice Sunčice (Ninđa kornjače) – Najprirodnija maska

POOS 7-11 g. učiteljice Suzane (Mace) – Najsimpatičnija maska

POOS 7-11 g. učiteljice Sandre (Mrkve) – Najzdravija maska

1.-5. razred učiteljice Ane (Bubamare) – Najsmješnija maska

POOS 11-14 i 14-17 g. učiteljica Mirjane i Mirande (Djeda mrazovi) – Najrazigranija maska

RO 17-21 g. učiteljice Kristine (Navijači) – Najraspjevanija maska

5.-8. razred učiteljice Snežane (Vitezovi i princeze) – Najljepša maska

RO 17-21 g. učiteljice Dunje (Robin Hud i družina) – Najoriginalnija maska

RO 17-21 g. učitelja Darka (Super heroji) – Najopasnija maska

Udruga „Maslačak“ (Indijanci) – Najkreativnija maska

  

 

I ovo polugodište nastavili smo s odlascima u Multimedijalnu dvoranu pa smo tako u četvrtak, 1.2.2018., gledali animirani film Winnie Pooh.

  

 

U četvrtak, 25.1.2018., posjetili su nas klaunovidoktori CRVENI NOSOVI i u sklopu programa Karavan Orkestar održali dvije predstave. Na predstavi su uživali učenici 1. do 4. razreda te odgojnih skupina od 7 do 11 i od 11 do 14 godina. Dijelić atmosfere i zabave s njima pogledajte na slikama.

  

 

Pjesma, ples, recitacije... sve to moglo se čuti i vidjeti na našoj božićnoj priredbi u petak, 22.12.2017. Bio je to poklon svim našim roditeljima, udomiteljima, prijateljima i gostima, a na opće veselje djece i učenika, posjetio nas je i Djed Božićnjak s poklonima.

          

 

Učenici OOS od 7-11 godina, zajedno s pomoćnicima u nastavi Lukom i Ivanom te učiteljicom Ivanom Duginom Baran, ukrasili su vrata svoje učionice u duhu nadolazećih blagdana.

 

Kićenje bora i Mali božićni sajam...

  

 

U petak, 15.12.2017., okitili smo bor na Strossmayerovom trgu s ostalom djecom, učenicima osnovnih škola i gradonačelnikom Mariom Rajnom.

  

 

Tvrtka Kontis d.o.o. donirala je našu školu vrijednim poklonima. Učenici su bili oduševljeni donacijom tableta kojima će se služiti u nastavi i omogučiti im olakšano pračenje i rad.
Ovim putem još jednom se zahvaljujemo tvrtki Kontis d.o.o. na ovoj vrijednoj donaciji našoj školi.

    

 

Posjetio nas je Sv. Nikola u pratnji gradonačelnika Marija Rajna i podijelio učenicima slatke poklone, a mi smo njima poklonili kratku priredbu.

          

 

U sklopu projekta „Zajedno u radu i igri“ učenici 2.b razreda učiteljice Suzane Balić posjetili su prijatelje 6./7./8. razreda učiteljice Snežane Premužić i školsku knjižničarku Tihanu Doskočil povodom Dana otvorenih vrata Centra. Na kreativnoj radionici izrađivali su božićne ukrase quilling tehnikom uz zvukove prigodnih pjesama. Nakon radnog dijela okupili su se zajedno s ostalom djecom, učenicima, učiteljima i gostima u holu Centra kako bi predstavili svoje uratke kojima su okitili božićnu jelku. Na kraju su svi zajedno uživali u pjesmi, plesu i neizostavnim grickalicama.

      

 

Danom otvorenih vrata Centra, 1.12.2017., obilježili smo Međunarodni dan osoba s invaliditetom. U goste su nam stigli učenici iz Osnovne škole Ljudevita Modeca, Osnovne škole „Grigor Vitez“ Sv. Ivan Žabno“, vrtićanci iz DV Križevci, članovi Udruge „Maslačak“, učitelji, stručni suradnici te roditelji i udomitelji. Na kreativnim radionicama izradili smo razne božićne ukrase i nakit kojima smo okitili jelku u holu Centra.

          

 

Učenici od 1. do 8. razreda našeg Centra bili su na književnom susretu sa Željkom Horvat-Vukelja u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci, u četvrtak, 23.11.2017.

  

 

U utorak, 21.11.2017., smo se ponovno družili uz knjigu s prijateljima iz Osnovne škole Ljudevita Modeca. Učenici 4.d razreda učiteljice Tanje Kulović Balić i šk. knjižničarka Romana Erhatić došli su u goste učenicama POOS 11-14 godina i njihovoj učiteljici Mirjani Vrdoljak. Na samom početku gosti su svojim prijateljicama poklonili poruke prijateljstva u kovertama koje su sami izradili i oslikali. Knjižničarka Tihana Doskočil pročitala im je priču Helen Cooper Juha od bundeve, o troje šumskih prijatelja koji usprkos svojim različitostima zajedno žive i surađuju. Prema spomenutoj priči svi zajedno izradili su slikopriču, a za kraj druženja počastili se sokom i grickalicama.

       

 

Danas su u sklopu Školskog preventivnog programa naša psihologinja Ivona Hrg i medicinska sestra Martina Ječmenjak održale predavanje za roditelje na temu Pubertet - kako se nositi s promjenama.

  

 

Obilježili smo Dan sjećanja na Vukovar predavanjem dr.sc. Đure Škvorca, umirovljenog pukovnika i Draženka Kapovića, umirovljenog križevačkog branitelja te paljenjem svijeća ispred Centra.

      

 

Učenici PSP-a u pratnji stručnih suradnica Mihaele Brkić, Ivone Hrg i Tihane Doskočil posjetili su grad Zagreb. U kinu Tuškanac pogledali su animirani film Žabac Regi, uspinjačom se popeli na Gornji grad, točno u podne čuli Grički top, a pred Hrvatskim saborom poslikali se sa saborskim zastupnikom Brankom Hrgom. Nakon šetnje osladili su se u restoranu McDonalds uz neizostavni Happy Meal i sladoled. Učenici su u Zagreb putovali školskim kombi vozilom, a za ugodnu i sigurnu vožnju zaslužan je bio vozač Josip Tinodi.

      

 

Učenici POOS 7-11 i POOS 14-17 godina s učiteljicama Mirandom Pijuk i Sunčicom Prugović Ivšak prigodno su rezbarili bundeve...

  

 

Na trenutak su učenici POOS 7-11 godina sa učiteljicom Ivanom Dugina Baran i pomoćnicima u nastavi Lukom i Ivanom postali čarobnjaci. Upotrijebili su tajnu čaroliju i zamiješali poseban napitak. Pa, tko je hrabar...

  

 

Obilježili smo Međunarodni mjesec školskih knjižnica cjelojutarnjim čitanjem priča...

      

 

U petak, 27.10.2017., u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci održan je stručni skup „Asistivna tehnologija u radu s djecom/učenicima s teškoćama u razvoju“ u organizaciji više savjetnice za stručne suradnike edukacijsko-rehabilitacijskog profila Mare Capar, prof. iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Na stručnom skupu sudjelovalo je preko 60 odgojno-obrazovnih radnika predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova iz različitih krajeva Hrvatske. Stručnim predavanjima, stručno-pedagoškim radionicama i prikazima primjera dobre prakse sudionici su stekli kompetencije o značaju i primjeni potpomognute komunikacije, o metodama i uređajima za pristup računalu, upoznali su se s komunikacijskim pomagalima za osobe koje ne mogu govoriti, s projektom "Komunikacija mislima", saznali su sve o dostupnosti asistivne tehnologije u radu s učenicima s teškoćama u načelima individualizacije, diferencijacije fleksibilnosti vođenja nastave usmjerene na učenika tijekom odgojno-obrazovnog procesa.

Nadalje, sudionici skupa imali su mogućnost razviti osobne, stručne, razvojne i specifične kompetencije edukacijskih rehabilitatora za unapređenje odgojno-obrazovne prakse u timskoj suradnji sa sudionicima u odgojno-obrazovnom procesu. Stečenim znanjima o dokumentiranju odgojno-obrazovnog procesa, s ciljem boljeg razumijevanja učenja djeteta/učenika s teškoćama u razvoju, sudionici skupa stekli su nove uvide razmjenom iskustava kvalitetne odgojno-obrazovne prakse sa stručnjacima. 

      

 

Još jedna grupa učenika Centra posjetila je Gradsku knjižnicu „Franjo Marković“ Križevci u Mjesecu hrvatske knjige.

      

 

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, a u sklopu školskog projekta Čitajmo zajedno, učenici PSP-a i knjižničarka Tihana Doskočil posjetili su Gradsku knjižnicu „Franjo Marković“ Križevci. Razgledali su prostor knjižnice, a na Dječjem odjelu knjižničarka Martina pripremila im je zadatak: pronaći sve knjige koje neispravno stoje na policama te ih složiti ispravno. Čuli su priču o pastelama u štrajku, a za kraj su malo i bojali.

  

 

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenice POOS 11-14 godina, učiteljica Mirjana, knjižničarka Tihana i pomoćnice Renata i Mihaela posjetile su školsku knjižnicu Oš Ljudevita Modeca. Školska knjižničarka Romana Erhatić dočekala nas je u društvu učenika 4.d razreda i njihove učiteljice Tanje Kulović Balić. Svi su se međusobno predstavili, malo se razgibali kako bi u miru poslušali priču Najotmjeniji div u gradu. Na kraju su nas domaćini počastili s grickalicama, keksima i sokom, a mi smo ih pozvali da dođu u školsku knjižnicu našeg Centra da ponovno zajedno radimo i družimo se.

  

 

U Mjesecu smo hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog. Jedna od aktivnosti taj mjesec je posjeta Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci.

U petak, 20.10.2017., knjižnicu su razgledali naši vrtićanci te učenici učiteljica Ivane Dugine Baran, Sandre Belajec i Suzane Lukačić. 

      

 

Učenici COOR-a Križevci nastupili su na međuopćinskom natjecanju iz atletike u Križevcima 17.10.2017.

Nastupili su slijedeći učenici u disciplinama:
Matija Košutić 100 m
Leonarda Brezjan 100 m
Martina Dvečko 300 m
Danijel Zajec 300 m i štafeta
Luka Prđun 800 m
Dražen Hruškovec bacanje kugle i štafeta
Ivan Vrbančić štafeta
Josip Posavec štafeta
Valentino Feltrin bacanje vorteksa
  
 

U srijedu, 18.10.2017., učitelji i stručni suradnici našeg Centra slušali su predavanje mr. Nataše Ljubić Klemše na temu eTwinning - drugačija obrazovna stvarnost. Predavanje nam je omogučila Školska knjiga.

  

 

I ove školske godine nastavljamo jednom mjesečno gledati animirane filmove u Multimedijalnoj dvorani. Tako smo u srijedu, 18.10.2017., gledali Tonka Bonka.

  

 

U petak, 13.10.2017., sudjelovali smo na već tradicionalnoj priredbi Jesenska priča – dan kruha i plodova jeseni na Strossmayerovom trgu izloživši radove naših zadrugara.

  

 

I ove školske godine nastavili smo suradnju s učenicima 2.b razreda i njihovom učiteljicom Suzanom Balić iz Oš Ljudevita Modeca Križevci u sklopu projekta "Zajedno u radu i igri".

Učenici 6.-8.razreda, učiteljica Snežana Premužić i školska knjižničarka Tihana Doskočil posjetili su prijatelje koji su ih na početku veselo pozdravili i počastili ih s dvije recitacije na temu Dana kruha. Kako je baš Dan kruha bila glavna tema susreta, školska knjižničarka Romana Erhatić pročitala je nekoliko zagonetki te pjesmu Kiflica i kruh. Uslijedio je kreativan dio pa je tako nastalo mnoštvo pekara od kolaž papira, a učenici su mogli iskusiti i kako je to biti pekar - od tijesta su izradili slova. Na kraju su se svi zasladili keksima, grickalicama i sokom te dogovorili novo druženje već u prosincu.

      

 

Povodom Dječjeg tjedna, ali i Tjedna cjeloživotnog učenja održali smo kreativnu jesensku radionicu u našem vrtiću na kojoj su nam se pridružila djeca iz DV Čarobna šuma. Posjetio nas je i gradonačelnik Mario Rajn koji je djeci i učenicima podijelio bombone. 

  

 

Dana 3.10.2017. učenici Danijel Zajec i Leonarda Brezjan u pratnji stručnih suradnica Mihaele Brkić i Ivone Hrg, u sklopu Dječjeg tjedna, bili su na prijemu kod gradonačelnika. Tom prilikom učenici su gradonačelniku dali prijedloge o tome što bi željeli promijeniti u gradu.

 

 

Jedanaesti put zaredom, u razdoblju od 2. do 8. listopada 2017., održava se nacionalna obrazovna kampanja Tjedan cjeloživotnog učenja. U okviru Tjedna, pod sloganom PROVJEŽBAJ MOZAK!, održat će se nekoliko stotina besplatnih aktivnosti (radionica, tribina, sajmova učenja, okruglih stolova), a sve sa svrhom motiviranja građana na uključivanje u proces učenja.

U našem Centru do sad je održano nekoliko aktivnosti: radionica s učenicima koji su završili školovanje u COOR-u; Kava s roditeljima - i roditelji i učitelji kroz život i rad neprestano u toku s novim znanjima o potrebama djeteta; Radionica učenika 6.-8. razreda s gostima iz COOR-a Podravsko sunce.

     

 

Dječiji tjedan započeli smo gostovanjem na Radio Krizevcima u emisiji s gradonačelnikom. Učenik Danijel Zajec rekao je što bi mijenjao u našem gradu, a u 12 sati na Strossmayerovom trgu učenici Centra poslali su svoje poruke odraslima.

    

 

29.9.2017. u našem Centru obilježili smo Europski školski sportski dan kroz razne sportske aktivnosti u suradnji sa sportskim klubovima koji djeluju na području grada Križevaca. Tako smo naučili i nove kineziološke aktivnosti kroz karate, nogomet, atletiku, rukomet i sportski poligon.

Koordinator je bio Dario Sokač, prof.

      
 

Suradnja našeg Centra i dm - drogerie markt traje već nekoliko godina pa je tako i u ponedjeljak, 25.9.2017., volonterka Kristina pomagala učenicima 6./7. i 8. razreda pri izradi didaktičkog materijala za mlađe učenike.

      

 

Dana 22.9.2017. školsku su knjižnicu posjetili učenici POOS 7-11 godina s učiteljicom Ivanom Duginom Baran. Upoznali su se s pravilima ponašanja u knjižnici i odnosu prema knjigama. Učenici su pregledali razne slikovnice te neke posudili za čitanje u učionici!

 

6., 7. i 8. rujna 2017. u Krapinskim toplicama održan je Državni stručni skup edukacijskih rehabilitatora RH. Tema je bila Planiranje i programiranje rada edukacijskih rehabilitatora, a u rad državnog skupa uključile su se i edukacijski rehabilitatori našeg COOR-a Snežana Premužić, Mihaela Brkić i ravnateljica Marija Prodan.

      

 

Djelatnice COOR-a Križevci Ivana Dugina Baran i Helena Strsoglavec i ove godine sudjelovale su na Konferenciji o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji koja se održava od 13-15.9.2017. u hotelu Westin. Prvi dan bio je posvećen djelatnicima ustanova koje rade s djecom s teškoćama u razvoju školske i predškolske dobi, a drugi dan pružateljima usluga: bolnicama, centrima za odgoj i obrazovanje. Neki od najboljih svjetskih stručnjaka pričali su o metodama potpomognute komunikacije i tehnologiji koja uvelike može pomoći u radu s djecom s teškoćama u razvoju. Svi sudionici mogli su isprobati različitu asistivnu tehnologiju i sudjelovati na radionicama.

#ATAAC 2017
 

U četvrtak, 14.9.2017., školsku knjižnicu su posjetili učenici POOS 7 - 11 godina i njihova učiteljica Sunčica Prugović Ivšak. Razgledali su police s mnoštvo slikovnica, naučili kako se odnositi prema knjigama, a školska knjižničarka Tihana pročitala im je nekoliko zanimljivih slikovnica o životinjama. Za kraj svatko je izabrao i posudio slikovnicu koje će zajedno čitati u svojoj skupini.

  

 

U subotu, 9.9.2017., naši vrtićanci sudjelovali su u akciji "Sigurno u školu s HAK-om".

  

      

 

U petak 7.2.2014. MZOŠ i AZOO promoviralo je 300 prosvjetnih djelatnika u zvanje mentora i svjetnika. Među njima je u zvanje mentora unapređena stručnna suradnica edukator rehabilitator Mihaela Brkić. Promocija je održana u Nacionalnoj i sveučilšnoj knjižnici u Zagrebu. Čestitamo!!

  

TražilicaKalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!


Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju